Beste klanten, wij zijn gesloten van zaterdag 20 juli tot en met zondag 11 augustus wegens bouwverlof.

Vliegenraam

Het is in elk gezin en op elke werkvloer een van dé gespreksonderwerpen: wanneer zal het kwakkelweer eindelijk eens omslaan? De aanhoudende regen stelt de natuur en je woning voor gekende maar ook minder voor de hand liggende uitdagingen. Zo lazen wij al voorspellingen over de verwachte muggen- en wespenoverlast voor komende zomer. Deze ongenode gasten aan de juiste kant van je ramen en deuren houden, wordt opnieuw een opgave.

Wespen hebben een hekel aan regen en vochtig weer, maar ook de wind kan wespen fataal worden. Een harde wind of zelfs storm kan de wespen ver van hun nesten blazen. Ze vinden hun nest dan nooit meer terug en daardoor dunt de populatie van een wespennest flink uit. Met deze wetenschap lijken we op een mild wespenseizoen af te stevenen. 

Toch lezen we bij organisaties die aan ongediertebestrijding doen dit: “Na alle factoren te hebben overwogen, kunnen we concluderen dat de vooruitzichten voorlopig niet gunstig zijn. Door de zachte winter en de veelvuldige regen is de kans groot dat veel wespenkoninginnen 'vroeg' begonnen met de bouw van nieuwe wespennesten. Aangezien er nog steeds veel regen wordt verwacht, zullen de nesten in eerste instantie goed verborgen zijn. De temperaturen zijn wel zacht van aard: we verwachten deze zomer juist veel hinder van wespen.”

Muggen vroeger actief

En wat met de muggen? Die waren dit voorjaar al zeer vroeg actief. "In België leven ongeveer 30 soorten steekmuggen. Enkele soorten zijn nog tijdens de winter actief, de meesten houden een winterslaap”, vertelde Peter Berx onlangs op Radio 1. De entomoloog (een wetenschapper gespecialiseerd in insecten) verduidelijkt: "Muggen hebben een soort antivriesmiddel in hun bloed, wat betekent dat ze koude temperaturen kunnen doorstaan. Bij zachte temperaturen verdwijnt dat antivriesmiddel uit hun bloed. Ze gaan dan sneller uit hun winterslaap komen.”

Muggen leggen bovendien hun eitjes in stilstaand water. Net dat is er momenteel in overvloed. Alle plassen die overal staan vormen een ideale kraamkamer voor een ware muggenplaag.

Hou muggen en wespen buiten

In de handel vind je ruim voldoende middeltjes om insecten op afstand te houden, maar liefst houd je deze niet-welgekomen gasten buiten je woning. Om muggen en andere vliegende insecten buiten te houden en om rustig te kunnen slapen in de nacht, is het handig om vliegenramen en vliegendeuren te laten installeren door een specialist. Ook is het belangrijk om te blijven ventileren in huis en om de hele dag ramen op een ventilatiestand te zetten. Die verbeterde luchtcirculatie bereik je door vliegenramen te laten monteren, zodat het raam op een kier kan zetten.

Wij fabriceren vliegenramen en vliegendeuren die passend aansluiten op je woning. Over de voordelen en grote keuzemogelijkheden schreven we al eerder. Eigenlijk zijn ze een must-have voor iedere woning.

Wil jij ook de insecten buiten houden? Of kunnen we je helpen bij een ander project waarmee je je wooncomfort verhoogt? Contacteer ons voor een afspraak of bijkomende informatie.