In vergelijking met andere materiaalsoorten zoals hout of aluminium, heeft PVC enkele uitstekende eigenschappen. PVC is en blijft een slimme keuze voor je ramen en deuren. Bovendien staat de technologie niet stil. Onze leverancier van profielen – de Belgische fabrikant Deceuninck – investeert continu in de verdere ontwikkeling van zijn producten. Zo ben je steeds zeker van de beste materialen op de markt.

Varvanging Oud Raam

Het beste materiaal voor het vervangen van oude ramen en deuren

Ramen en deuren in PVC lenen zich uitstekend voor het vervangen van bestaande ramen en deuren. Zo biedt PVC heel wat afwerkprofielen voor de binnenafwerking. Zo zorgen we ervoor dat je nieuwe ramen en deuren perfect aansluiten op je interieur. 

Kleurvrijheid Pvc Ramen

Grote stijl- en kleurvrijheid

Dankzij de eindeloze kleur- en stijlkeuzes past PVC gegarandeerd bij de stijl van je woning of interieur.  Wist je trouwens dat wij onze ramen en deuren ook compleet gelakt plaatsen? 

Wil je weten hoe PVC past in jouw huis?

Natuurlijke Isolator Pvc

PVC is een natuurlijke isolator

PVC is van nature een goeie isolator en slechte geleider. Dit betekent dat PVC de warmte binnenhoudt en de koude buiten sluit. In combinatie met ons standaard profiel Elegant Thermofibra Infinity en hoogrendementsglas bespaar je met ramen en deuren in PVC fors op je verwarmingsfactuur. 

Ontdek via onze calculator hoe snel je de vervanging van je ramen en deuren met PVC terugverdient.  

Recyclage

Recyclage & Duurzame functionaliteit

Elegant is een koploper op het vlak van een minimaal energieverbruik, recycleerbaarheid en duurzaamheid. Daarnaast investeert Deceuninck al jaren in het recycleren en opnieuw inzetten van gerecycleerde kunststof in zijn producten.
Duurzame functionaliteit: Kunststof kan tot 10 keer gerecycleerd worden zonder kwaliteitsverlies. Met een gemiddelde gebruiksduur van zo’n 35 jaar wordt de potentiële levenscyclus van kunststof zo verlengd tot maar liefst 350 jaar. En dat kan tellen, want kunststof recycleren vergt 90% minder energie dan nieuwe kunststof produceren.   
Recyclage in eigen beheer: Het recyclagefabriek van Deceuninck in Diksmuide verwerkt tot 45.000 ton harde kunststof per jaar! Dat komt overeen met  2,3 miljoen oude ramen die gerecycleerd worden in plaats van gestort of verbrand.

Wij , Raemdonck PVC ramen hebben hier ook tot bijgedragen. Dat bewijst ons recyclage certificaat!

Versterkte Pvc Constructie

PVC houdt inbrekers buiten

De binnenin versterkte profielen in combinatie met het veiligheidsbeslag maken het voor inbrekers bijzonder moeilijk om ramen en deuren van PVC te forceren.

Pvc Deur Onderhoud

PVC vraagt amper onderhoud

Geen terugkerende schilderbeurten meer zoals bij houten ramen en deuren. PVC vraagt amper onderhoud en is zeer eenvoudig te reinigen. Ook na vele jaren blootstelling onder de zon behoudt PVC zijn oorspronkelijke kleuren uitzonderlijk goed vast. 

Grote Pvc Raam

PVC ook geschikt voor grote ramen

Dankzij de extra verstevigingen in al onze raamprofielen, behoren ook grote raamoppervlaktes tot de mogelijkheden. Wij kunnen ramen of schuiframen maken met glasoppervlaktes tot 6 meter breed en 2,5 meter hoog. 

Deceuninck

Onderhoud

Reiniging van PVC profielen is uiterst éénvoudig: de profielen worden gewoon gewassen met behulp van een zachte vochtige spons, eventueel doordrenkt met een niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel op waterbasis. (niet op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende produkten zoals bleekwater.)

Alle speciaal door Deceuninck ontwikkelde onderhoudsproducten zijn bij ons verkrijgbaar.

Meer weten over de mogelijkheden van ramen en deuren in PVC?

Maak gerust een afspraak in onze toonzaal of via het telefoonnummer 052/445639.

Maak een afspraak