Beste klanten, wij zijn gesloten van zaterdag 20 juli tot en met zondag 11 augustus wegens bouwverlof.

Fixscreen Solar

Buitenscreens met een strakke look zijn een ideale manier om je huis tijdens warme periodes heerlijk fris te houden. Door het kostenplaatje wil je natuurlijk wel dat je screen zo lang mogelijk mooi blijft en lang meegaat. Screens zijn een duurzame keuze als je ze regelmatig reinigt en een periodiek onderhoud inplant.

Eén van de voordelen van de modernste screens is hun lange levensduur: zowel het screendoek als de motoriek gaan zo’n 20 jaar mee. Het doek wordt links en rechts strak gespannen gehouden door een zip of rits die vastzit in een geleider. Dit is mooier, maar ook windvaster. Onze screens van Renson kunnen daardoor windsnelheden aan tot 120 kilometer per uur. Het doek zit echt muurvast waardoor het minder snel verslijt.

Een cruciaal onderdeel van de levensduur van de zonwering is periodiek onderhoud. Dit laat je best door een specialist uitvoeren.

Regelmatig reinigen

Screens die uitgerold zijn, krijgen met allerlei omstandigheden te maken. Vlekken en viezigheid poets je uiteraard graag weg zonder dat het doek gaat verkleuren. Enkele tips voor als je zelf je screen gaat reinigen:

  • Kies een bewolkte, maar droge dag

Verstandig is je screen te reinigen op een bewolkte, droge dag: je scherm wordt vochtig tijdens het schoonmaken en heeft tijd nodig om goed te drogen. Wanneer je het dagdeel kiest waarop de zon het minst fel schijnt, bijvoorbeeld de ochtend, vermijd je bovendien droogvlekken.

  • Voorkom kleurverschil

Om kleurverschil op je screen te voorkomen doe je er goed aan het gehele doek te boenen. En dus niet alleen op de plekken waar zich vlekken bevinden. Zo zorg je ervoor dat het doek op alle plekken dezelfde tint heeft. Met alleen (lauw)warm water kom je vaak al heel ver. Voor hardnekkiger vuil gebruik je een schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is om zonwering te reinigen.

  • Werk stapsgewijs

Voor een topresultaat volg je best deze stappen:

  1. Maak de bovenbak van de zonwering schoon met een sopje. Doe je dit aan het eind pas, dan loop je het risico dat het doek – door het vuil dat van de bovenbak afkomt – opnieuw vuil wordt. 
  2. Rol je zonwering helemaal uit. Óf, als dat kan: haal het doek los van de bovenbak.
  3. Borstel het grove vuil van het doek af. Pak een zachte borstel en ga hiermee heel zacht en voorzichtig over het doek heen.
  4. Poets je zonwering met een sopje. Neem hiervoor een zachte borstel of spons. Doe dit ook weer voorzichtig en zonder veel druk te zetten.
  5. Laat het sopje intrekken. Raak het doek minstens een kwartier niet aan.
  6. Spoel het doek af met schoon water. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tuinslang of een emmer. Een hogedrukreiniger is hiervoor niet geschikt.
  7. Laat het doek volledig opdrogen. Rol het doek pas weer in als hij helemaal droog is.

De screens op je ramen en deuren blijven langer in topconditie als je ze jaarlijks onderhoudt.

Vragen? Bel of mail ons gerust!