7 Voordelen Van Het Installeren Van Screens Op Je Ramen En Deuren

Op zoek naar een eenvoudige manier om je huis koeler en comfortabeler te maken? Maar je hebt geen zin in grote renovaties…Overweeg dan zeker het installeren van screens op je ramen en deuren! Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Hou insecten en ongedierte buiten

Een van de voornaamste redenen dat men voor screens kiest, is om insecten buiten te houden. De meeste denken aan muggen en vliegen, maar ook groter ongedierte, zoals muizen of marters, durft al wel eens via je raam naar binnenkomen. Screens zijn een effectieve manier om ongewenste gasten buiten te houden, terwijl je toch frisse lucht binnenlaat. Je kan veilig ontspannen zonder insectenwerende middelen nodig te hebben of deuren en ramen constant te moeten sluiten.

Betere luchtcirculatie

Door het installeren van screens op je ramen en deuren, kan je de luchtcirculatie in je huis verbeteren. Screens zorgen voor een natuurlijke, zachte bries en houden je huis koel en comfortabel. Vooral op warme zomerdagen, wanneer de temperatuur in huis snel kan oplopen, is dit heel aangenaam. 

Een goed geventileerd huis kan helpen om schimmelvorming te voorkomen en een gezonde binnenluchtkwaliteit te behouden.

Verlaagde energierekening

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar ook voor je energierekening zijn screens een goede zaak. Door warmte en zonlicht af te weren, hoef je minder gebruik te maken van je airconditioning voor te koelen en te ventileren. Als je dan toch moet ventileren, kan dat ook perfect door de ramen te openen en de screens te laten zakken. Zo is het binnen altijd aangenaam zonder al te veel energieverbruik.

Bescherming tegen UV-stralen

Screens kunnen ook helpen om je huis te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit is vooral handig als je meubels hebt die snel kunnen verkleuren door de zon. Zo blijven je meubels langer als nieuw en gaan ze dus ook langer mee.

Meer privacy

Met screens kan je genieten van de buitenlucht zonder dat je buren in meegluren in je huis. Dit geeft meer privacy en gemoedsrust. Vooral als je in een drukke buurt woont of voor specifieke ruimtes zoals de badkamer en slaapkamer is dit heel handig.

Eenvoudige installatie

Het installeren van screens op je ramen en deuren is een relatief eenvoudig proces, zeker als je een professional inschakelt. Het installatieproces vereist geen grote structurele aanpassingen aan je huis, waardoor het snel en proper geregeld kan worden. 

Voor ieder wat wils

Ten slotte kunnen screens helpen om het uiterlijk van je huis te verbeteren. Screens zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen, waardoor ze perfect passen bij de stijl van je huis.

Kortom, het installeren van screens biedt tal van voordelen. Of je nu op zoek bent naar betere luchtcirculatie, bescherming tegen insecten of lagere energiekosten, screens zijn een eenvoudige en effectieve oplossing. Als Renson ambassador heeft Raemdonck een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle screens. Ook voor buitenscreens bestaan er verschillende inbouwmethodes, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de technische situatie. 
Neem contact met ons op en ontdek welke screens het beste bij je behoeften passen.