Garagepoort

Geautomatiseerde garagepoorten bieden veel voordelen voor zowel thuis- als bedrijfseigenaren. Naast het verhogen van de veiligheid en het gemak, zijn geautomatiseerde garagepoorten ook een investering die de waarde van jouw woning of bedrijfspand verhoogt. In dit artikel zullen we de voordelen van geautomatiseerde garagepoorten bespreken en hoe ze werken.

Veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van geautomatiseerde garagepoorten is de extra veiligheid die ze bieden. Met geautomatiseerde garagepoorten kan je eenvoudig de toegang tot jouw woning beheren en controleren wie er toegang heeft tot jouw garage of huis. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven en huiseigenaren die waardevolle spullen opslaan in hun garage of woning.

Gemak

Naast extra veiligheid bieden geautomatiseerde garagepoorten ook extra gemak. Met een druk op de knop kan je jouw garagepoort openen en sluiten zonder dat je uit de auto hoeft te stappen. Dit is vooral handig als het weer slecht is of als je haast hebt en snel wilt vertrekken. Ook als je fysieke beperkingen hebt kan een geautomatiseerde garagepoort het leven makkelijker maken.

Verder werkt een garagepoort vaak met een code waardoor je, ook wanneer je je sleutel kwijt of vergeten bent, altijd binnen kan. Ook als je kinderen hebt is het fijn dat deze niet op pad gestuurd moeten worden met een sleutel van de deur.

Hoe werken geautomatiseerde garagepoorten?

Geautomatiseerde garagepoorten werken door middel van een elektrische motor die de poort omhoog en omlaag beweegt. De motor wordt bediend door middel van een afstandsbediening die je in jouw auto of in jouw huis kan gebruiken. Moderne geautomatiseerde garagepoorten zijn uitgerust met sensoren die detecteren wanneer er iets of iemand in de weg staat. De poort zal dan automatisch stoppen en weer omhoog gaan.

Op zoek naar een sectionele garagepoort die past bij jouw woning?
Maak een afspraak in onze showroom of kom langs tijdens de openingsuren.