Beste klanten, wij zijn uitzonderlijk gesloten op zaterdagvoormiddag 19 oktober 2024.

Garagepoort

Warme, droge periodes zijn ideaal om je garagepoort eens flink onder handen te nemen. Wist je dat je strakke poort langer zijn topconditie behoudt met een regelmatig onderhoud?

 

Of het nu over onze ramen en deuren, of over een chique veranda gaat: ze blijven er allemaal langer mooier en strakker uitzien als je ze regelmatig verzorgt. Dat geldt ook voor een garagepoort: enkele stappen in het onderhoudsproces van een sectionale poort zijn voer voor technici, maar een aantal dingen kan je perfect zelf. Hoe dan ook is je sectionaaldeur regelmatig onderhouden van cruciaal belang.

 

Waarom een onderhoud?

  • Veiligheid: regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de deur veilig blijft werken. Het vermindert de kans op ongelukken en letsel door defecte onderdelen of storingen.
  • Levensduur: door de onderdelen periodiek na te kijken voorkom je op langere termijn hoge kosten aan je garagepoort.
  • Energie-efficiëntie: goed onderhouden deuren zijn energie-efficiënter, omdat ze beter geïsoleerd blijven en de temperatuur in de ruimte kunnen reguleren.
     

Wat kan je zelf doen?

  1. Reinigen: om de materialen van je garagepoort kwalitatief te houden, maak je ze best regelmatig schoon. Zowel de buitenzijde als de afdichtingen verdienen je aandacht. Het merendeel van het vuil verwijder je gemakkelijk door de poort langs beide zijden af te spoelen met helder water. Om krassen te voorkomen gebruik je best een zachte spons, waarna je de poort gewoon aan de lucht laat drogen.

    Merk je toch een grotere verontreiniging op, zoals algen of mos? Warm water met een neutraal, niet-schurend reinigingsmiddel kan raad brengen. Vergeet ook de geleidingszone achter de zijdelingse afdichtingen van je garagepoort niet. Die houd je best permanent schoon en soepel.
  2. Bescherm je poort tegen weer en wind! Breng je autowas op je garagepoort aan, dan zorg je dat overtollig vocht wordt afgevoerd. Vet ook alle rubberafdichtingen in met vaseline om ze soepel te houden.

    Ook nog belangrijk: je looprails netjes houden. Vet ze echter niet in! Zo voorkom je dat de loopwielen doorslippen in de looprails. De scharnieren en rolhouders mag je daarentegen wel met olie behandelen en ook de veren van de garagepoort mogen ingesmeerd worden. Drenk een doek in olie en veeg ermee over de veren. Check ook nog even je vergrendeling en smeer deze eventueel ook in.
     

Waarvoor vraag je beter een technicus?

Net als bij een auto laat je de bewegende delen van je sectionale poort het best jaarlijks nakijken. Loopwieltjes, kabels, … zijn onderhevig aan normale slijtage en ook de veerspanning kan na verloop van tijd afnemen.
 
Onze vaste partner Ldoor biedt onderhoudsovereenkomsten aan van 1 tot 5 jaar,
ongeacht het merk van uw sectionaalpoort.
 
Meer weten over onze garagepoorten? Of over onze andere diensten? Contacteer ons.