Deceuninck Zendowneo Award Pic

Wil je in de nabije toekomst beginnen aan het optrekken van je droomwoning? Dan ben je bij je research vast al op het nieuwe S-peil gestoten. Dit vervangt het gekende K-peil en brengt de oriëntatie, de verhouding glas-vloeroppervlakte en de luchtdichtheid in kaart. Ramen en deuren in PVC kunnen zeer bepalend zijn bij de berekening van het S-peil.

Superisolerende tweevoudige en zelfs drievoudige beglazing winnen aan belang, net als de garagepoort. Projecten met grote raampartijen vergen enig denkwerk van je bouwheer en/of architect. Ze maken immers een belangrijk deel uit van je buitenschil. 

Hoe houd je het S-peil laag? Enkele tips:

De netto energiebehoefte voor verwarming van je ruimte verlagen doe je door:
te zorgen voor een hoge luchtdichtheid
drievoudig glas te plaatsen
goed na te denken waar en in welke mate je isoleert. PVC ramen en deuren kunnen goede isolerende waarden voorleggen. 

Omgekeerd houdt het S-peil ook rekening met de netto energiebehoefte om je woonruimte te koelen. Oververhitting kun je beperken door:
te kiezen voor zonwerend glas, vooral ter hoogte van de raampartijen waar veel zon op invalt.
te werken met de klassieke, oerdegelijke rolluiken of moderne screens.

Linktrusion verhoogt wooncomfort

Licht en ruimte toelaten tot je woning blijft dus mogelijk met het S-peil. Met de Linktrusiontechnologie van onze vaste leverancier Deceuninck win je trouwens aan wooncomfort: ze garandeert optimale thermische prestaties met een permanente vormvastheid (die bijvoorbeeld ook inbrekers ontmoedigt). 

Kom je langs in onze showroom, dan kunnen we je advies op maat van jouw bouwproject verlenen. Wil je weten wanneer dat zou passen? Contacteer ons.