Linktrusion

Een strak en modern design, veilig en superisolerend: dat is wat je verwacht van je schrijnwerk. Dankzij nieuwe energiezuinige technieken kunnen fabrikanten aan al die verwachtingen voldoen. De innovatieve Linktrusion versterkingstechnologie van pvc-ramen wordt nu bovendien ook toegepast voor deuren.

Er wordt vaak gebruik gemaakt van gegalvaniseerd staal om ramen en deuren te versterken. Dat is goedkoop en stevig, maar heeft als nadeel dat het makkelijk warmte en koude geleidt: erg nefast voor de isolatiewaarde van de profielen. In de pvc-ramen van onze vaste leverancier Deceuninck wordt daarom een bijzondere techniek gebruikt. Linktrusion is een techniek die én stevig is, én een hoge isolatiewaarde geeft én een modern, strak design toelaat. 

Vooral de isolatiewaarde van de raamprofielen en beglazing zullen bijdragen tot een lager E-peil. Een goed raamprofiel zorgt voor weinig warmteverlies wat zal bijdragen tot een lagere energiefactuur. Goed energiepresterend schrijnwerk in combinatie met de juiste verluchting zal zorgen voor een energiezuinige en gezonde omgeving. Kies daarom voor PVC ramen met hoogrendementsglas en superisolerende raamprofielen (meerkamerprofielen).

Omdat Linktrusion intussen volledig op punt staat, wordt ze nu ook toegepast op deuren. Je kan er zeker van zijn dat het schrijnwerk op alle vlakken voldoet aan je wensen.

Vernieuwend

Ramen en deuren in pvc zijn sowieso erg stevig en goed isolerend. De nieuwe versterkingstechnologie maakt het nog interessanter. Ze biedt de mogelijkheid om tot in het kleinste element van de profielen te versterken, een aanpak die tegelijk ingenieus en zeer effectief is. 

Grosso modo wordt de nieuwe generatie ramen en deuren verstevigd op twee manieren.

1. In het pvc-profiel worden er ononderbroken structurele glasvezels ingebed. 1 meter raamprofiel bevat maar liefst 200.000 meter glasvezel. Je ziet het niet met het blote oog, maar het maakt het profiel wel uitermate sterk.

2. Thermische versterkingen verstevigen de basis van het profiel. Die worden binnen het meerkamersysteem vastgezet. De mantel bestaat uit gerecycleerd pvc. Daarbij komen nog afzonderlijk geïntegreerde staaldraden, die op hun beurt worden aangevuld met hoogisolerend pvc-hardschuim, een 100% recycleerbaar materiaal met bijzondere thermische eigenschappen. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen uitstekende isolerende waarden behaald worden. Deze straffe prestaties staan garant voor een minimaal energieverlies, uiterst duurzaam schrijnwerk en een lage energierekening.

Voor elk design

De innovatie bleek zo efficiënt dat ze nu wordt toegepast bij de ramen én deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel versterkt met ononderbroken structurele glasvezels en het deurkader met thermische versterking. 

De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er extra grote deuren mogelijk zijn, die niet inboeten aan rigiditeit.

Zowel de ramen als de deuren zijn verkrijgbaar in quasi elke mogelijke stijl. Hou jij van strak of net van tijdloos klassiek? Het kan allemaal.

Geïnteresseerd om samen te werken? Bezoek onze showroom of maak een afspraak via ons contactformulier.

Bron: Livios.be