Onderhoud PVC raam

Ramen schoonmaken. Het is een werkje dat we maar al te graag uitstellen. Toch is het noodzakelijk: je ramen zijn het hele jaar door onderhevig aan extreme omstandigheden. Er is het Belgische weer, maar ook uitlaatgassen en andere factoren kunnen viezigheid achterlaten. PVC ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk, maar toch hou je best met een aantal zaken rekening.

Reinigen met een vochtig doekje is bij PVC ramen ruim voldoende, wat een belangrijk voordeel oplevert tegenover ander materialen. Ondanks dat onderhoudsarme karakter, raden we je aan ze toch 1 tot 3 keer per jaar schoon te maken. Zijn je ramen erg vies of heb je veel last van uitwerpselen van vogels? Maak ze dan meteen schoon. Dit kan immers schade veroorzaken.

Waxen voor een nog betere bescherming

De allerbeste bescherming bied je door je PVC ramen elk jaar 1 keer in de was te zetten. Dit doe je met autowas, boenwas of speciale was voor kunststof producten. Deze was vormt als het ware een beschermlaag voor je ramen en maakt het schoonmaken in de toekomst gemakkelijker. Je PVC ramen worden meer vuil- en stofwerend waardoor ze nog minder onderhoud nodig hebben.

Hoe je dit doet? Maak de ramen eerst goed schoon. Droog ze vervolgens en breng daarna de was aan. Laat de was enkele minuten inwerken en poets het uit. Dit extra beschermlaagje houdt je ramen in topvorm!

Krassen vermijden

De levensduur van je PVC ramen verhoogt door ze telkens op een juiste manier te reinigen. Aanraders zijn zachte doeken of sponsen, en schoonmaakazijn in het water om stralende ramen te bekomen. Hoe natter de ramen, hoe beter je krassen voorkomt.

Wat je absoluut moet vermijden? Te hardnekkige reinigingsmiddelen zoals chloor of javel, net als te grove materialen zoals schuursponsjes. Je hogedrukreiniger richt je best ook niet rechtstreeks op de ramen. 

PVC ramen maken slechts een deeltje uit van ons gamma. Ook voor veranda’s, vliegenramen- en deuren, rolluiken, screens … biedt Raemdonck verschillende mogelijkheden. En nog beter: meestal voldoen onze oplossingen aan de eisen om premies te bekomen. Benieuwd? Kom eens langs in onze showroom, wij helpen je graag verder.